کلینیک زیبایی دکتر مهتاب امینی

جستجو کردن
Close this search box.

تزریق فیلر

تزریق فیلر

تزریق فیلر و ژل به‌عنوان یکی از روش‌های مؤثر و پرکاربرد برای جوانسازی و بهبود ظاهر پوست شناخته می‌شود. این روش با استفاده از مواد پرکننده مانند هیالورونیک اسید، باعث حجم دهی و کاهش چین و چروک‌های پوست می‌شود. همچنین تزریق ژل و فیلر به‌ عنوان روشی کم‌ تهاجمی و ایمن شناخته می‌شود که نتایج سریع و مطلوبی به همراه دارد. با این حال، انجام این روش باید توسط پزشکان متخصص و با رعایت اصول بهداشتی صورت گیرد تا عوارض جانبی احتمالی به حداقل برسد.

فیلر پوستی یک روش درمانی است که چین و چروک و خطوط روی پوست صورت را از بین می‌برد. انواع مختلفی از فیلرهای پوستی وجود دارد و در نواحی اطراف چشم، دهان و بینی تزریق می‌شود. این روش زیبایی معمولاً نتایج سریع و قابل مشاهده‌ای داشته و بین ۶ تا ۱۲ ماه ماندگاری دارد.

تزریق فیلر

ژل‌های پرکننده نیز به‌ عنوان یک راهکار مؤثر و ایمن در زمینه زیبایی پوست مطرح هستند. این محصولات با ترکیب مواد طبیعی و مصنوعی توانایی بازسازی و بهبود ساختار پوست را دارند. از مزایای استفاده از ژل‌های پرکننده می‌توان به صاف‌شدن و حجم دهی پوست، کانتورینگ، زاویه سازی، بهبود خطوط عمیق، افزایش خاصیت ارتجاعی پوست، رطوبت‌رسانی و درمان افتادگی پوست اشاره کرد. ژل‌ها از موادی همچون اسید هیالورونیک، کلاژن و الاستین تشکیل شده‌اند که هر کدام ویژگی‌های منحصر به‌ فرد خود را در بازسازی و بهبود پوست ارائه می‌دهند. این ترکیبات با تزریق به لایه‌های عمقی پوست، خطوط و چین و چروک‌های عمیق را پر کرده و صافی و حجم دهی پوست را افزایش می‌دهند.  

تاریخچه تزریق فیلر

در دهه هفتاد میلادی، نسل اولیه فیلرهای قابل جذب که برای زیباسازی چهره مورد استفاده قرار می‌گرفتند، از کلاژن تولید شده و به بازار عرضه شدند. این نوع فیلرها اگرچه موثر بودند،اما مشکلاتی هم داشتند. اولین مشکل این بود که در برخی افراد باعث بروز حساسیت می‌شدند و به همین دلیل نیاز به انجام تست‌های اولیه و بررسی سازگاری بدن با این محصولات وجود داشت. مشکل دیگر این بود که ماندگاری این روش درمانی، کوتاه بود. این مشکلات موجب شد که در دهه هشتاد، مولکول دیگری به نام هیالورونیک اسید به‌ عنوان جایگزین وارد عرصه زیبایی شود. هیالورونیک اسید ماده‌ای است که از بافت همبند بدن انسان تهیه می‌شود. این ماده در سال ۱۹۶۲ توسط سازمان دارویی آمریکا مورد تأیید قرار گرفت.

هیالورونیک اسید در مقایسه با کلاژن، مزایای قابل توجهی داشت. این ماده علاوه بر اینکه سازگاری بالاتری با بدن انسان داشت و کمتر باعث بروز حساسیت می‌شد، ماندگاری بیشتری نیزبه همراه داشت. این ویژگی‌ها باعث شد که هیالورونیک اسید به سرعت به یکی از پرکاربردترین فیلرهای قابل جذب در عرصه زیبایی تبدیل شود.

تکنولوژی جدید و فیلرهای هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید تزریقی (HA) نوعی پرکننده موقت پوست است. اسید هیالورونیک به‌طور طبیعی در بدن یافت می‌شود و بیشترین غلظت آن در مفاصل، چشم‌ها و پوست است. هیالورونیک اسید در پوست، آب را جذب می‌کند و آب بیشتری به پوست می‌رساند.

با افزایش سن، چربی، ماهیچه‌ها، استخوان و پوست صورت شروع به نازک‌ شدن می‌کند. این کاهش حجم منجر به افتادگی صورت، خطوط ریز، چین و چروک و لب‌های نازک می‌شود. هیالورونیک اسید یک روش درمانی مدرن است که برای کاهش خطوط و چین و چروک‌های صورت و حجم دهی صورت و لب‌ها استفاده می‌شود. اثرات هیالورونیک اسید تزریقی بلافاصله قابل مشاهده است.

کاربردهای تزریق ژل و فیلر

در حالی که پرکننده‌های پوستی معمولاً به‌عنوان «پرکننده‌های چین و چروک» شناخته می‌شوند، اما آن‌ها کاربردهای بیشتری در صورت دارند:

  1. صاف‌ کردن خطوط اطراف بینی و دهان
  2. حجم دهی به گونه‌ها یا شقیقه‌های فرو رفته
  3. کاهش خطوط عمودی لب
  4. تقویت و حجیم‌ کردن لب‌ها
  5. از بین‌بردن چین و چروک‌های چانه
  6. بهبود تقارن صورت

نواحی قابل تزریق ژل و فیلر

  1. لب
  2. خط خنده
  3. خط اشکی
  4. خط بغض یا ناحیه ماریونت
  5. گونه
  6. فک و زاویه فکی
  7. کناره چانه
  8. زیر چشم
  9. چانه
  10. ناحیه شقیقه یا تمپورال

مراحل تزریق ژل و فیلر

پیش از تزریق ژل و فیلر، باید با پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک چهره شما را بررسی می‌کند و از شما می‌پرسد که انتظار چه نتایجی را دارید. پزشک شما نوع خاصی از پرکننده‌ها را توصیه می‌کند و عوارض جانبی احتمالی و زمان بهبودی را به اطلاع شما می‌رساند. به یاد داشته باشید که اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید یا سابقه پزشکی به‌خصوصی دارید، به پزشک خود بگویید.

برای شروع درمان، پزشک پوست صورت شما را تمیز کرده و ممکن است برای کاهش درد و ناراحتی از بی‌حسی استفاده کند. سپس فرآیند تزریق ژل و فیلر شروع می‌شود و این روند بسته به مقدار فیلر تزریقی ممکن است چند دقیقه تا یک ساعت به طول بینجامد.

نکات و مراقبت‌های بعد از تزریق ژل و فیلر

پس از تزریق ژل یا فیلر، مراقبت‌های مناسب و توجه به نکات کلیدی بسیار حائز اهمیت است تا بتوان از بهترین نتیجه ممکن بهره‌مند شد. در این قسمت به بررسی موارد مهمی می‌پردازیم که باید پس از تزریق فیلر یا ژل به آن‌ها توجه داشته باشید:

  1. تا دو ساعت پس از تزریق، بهتر است از کیسه یخ روی منطقه تزریق‌ شده استفاده کنید. این امر به کاهش تورم و درد پس از تزریق کمک خواهد کرد.
  2. همچنین در طی دو روز پس از تزریق، بهتر است از نوشیدن چای، مایعات داغ و دمنوش‌های گیاهی خودداری کرد. این موضوع به‌خصوص در مورد تزریق در ناحیه لب بسیار حائز اهمیت است. در این دوره زمانی، نوشیدن حداقل ۱۰ لیوان آب در روز توصیه می‌شود.
  3. علاوه بر این، بهتر است در این مدت از مصرف نمک زیاد در غذاها خودداری کرد و به جای آن، از مواد غذایی حاوی امگا ۳ استفاده نمود. این موضوع به کاهش تورم و بهبود سریع‌تر منطقه تزریق کمک خواهد کرد. همچنین سعی کنید از مواد غذایی مغذی به جای فست‌فودها استفاده نمایید.
  4. در طی یک تا دو روز اول پس از تزریق، باید از قرار گرفتن در معرض آفتاب و گرمای زیاد پرهیز کنید. این امر می‌تواند باعث تشدید تورم و درد شود.
  5. در طی حداقل ۴۸ ساعت پس از تزریق، انجام فعالیت‌های سنگین و ورزشی توصیه نمی‌شود. این فعالیت‌ها ممکن است باعث وارد شدن فشار به ناحیه تزریق و در نتیجه جابجایی فیلر شوند.
  6. در صورت تشخیص پزشک تا چند روز پس از تزریق ، آنتی بیوتیک مصرف کنید.
  7. اگر سابقه ایجاد تبخال در ناحیه صورت یا اطراف دهان را دارید حتما بعد از تزریق از داروهای ضد تبخال مثل آسیکلوویر استفاده کنید.

ماندگاری فیلر

زمان ماندگاری تزریق ژل به عوامل متعددی بستگی دارد و معمولاً بین 10 تا ۱۸ ماه است. با این حال، این زمان می‌تواند با توجه به نوع ژل، محل تزریق، سن و سلامت پوست و سبک زندگی متفاوت باشد.

معرفی برندهای معتبر فیلر

کمپانی‌های مختلفی در سراسر جهان به تولید انواع ژل و فیلر می‌پردازند که هر کدام از ویژگی‌ها و مزایای منحصر به‌ فردی برخوردار هستند. از برندهای معروف و پرطرفدار تزریق ژل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    1. ژوویدرم(Juvederm)
    2. استایلج (Stylage)
    3. بلترو (Belotero)
    4. رستیلن (Restylane)
    5. الیاکسین (Aliaxin)
    6. ریوانس (Revanesse)
    7. ژوابکس (Zhoabex)
    8. الاینا (Alayna)
    9. رووفیل (Revofil)
    10. نورامیس (Neuramis)
    11. اینوسنس (Inovosense)

معایب فیلرهای دائمی و پاژ

تزریق ژل‌های دائمی در مقایسه با ژل های موقت، می‌تواند عوارض جدی‌ داشته باشد. این عوارض می‌توانند به دلیل ماهیت مصنوعی، غیرقابل تخریب و عدم جذب این مواد و همچنین خطر تزریق اشتباه ایجاد شوند.

یکی از شایع‌ترین عوارض تزریق ژل دائمی، کبودی و ورم طولانی‌ مدت در ناحیه تزریق است. این مشکلات به دلیل واکنش بدن به این مواد بیگانه ایجاد می‌شوند و ممکن است روزها یا هفته‌ها و ماه‌ها به طول بینجامند.

همچنین احتمال ایجاد عفونت در این نوع ژل‌ها بیشتر است. عفونت‌های شدید می‌توانند منجر به تشکیل توده‌های چرکی و تورم شدید شوند که نیاز به درمان‌های پزشکی مناسب خواهند داشت. به‌علاوه، به دلیل ماهیت مصنوعی ژل‌های دائمی، خطر واکنش‌های آلرژیک در این موارد بیشتر است.

یکی از خطرناک‌ترین عوارض تزریق ژل دائمی، احتمال تزریق اشتباه در نواحی حساس است که می‌تواند منجر به عوارض جبران‌ ناپذیری مانند نابینایی، سکته مغزی و حتی مرگ شود.

همچنین امکان جابه‌جایی ژل‌های دائمی در زیر پوست وجود دارد که می‌تواند منجر به ایجاد تغییرات ناخواسته در ظاهر شود. در صورت بروز این مشکل به اقدامات پزشکی برای اصلاح موقعیت ژل نیاز خواهید داشت.

در مجموع، به دلیل خطرات و عوارض بالقوه تزریق ژل‌های دائمی، توصیه می‌شود که از ژل‌های موقت استفاده کنید. این مواد اگرچه ماندگاری کمتری دارند، اما خطرات کمتری نیز به همراه خواهند داشت.

معایب تزریق فیلرهای ده سی سی و بدون مجوز

 

ژل ۱۰ سی سی یکی از مواد پرطرفدار در حوزه زیبایی است که به دلیل قیمت مناسب و در دسترس بودن، توسط بسیاری از افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، این ماده دارای عوارض جانبی قابل توجهی است که در این قسمت، به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

به‌طور کلی، استفاده از ژل ده سی سی در اندام‌های غیر صورت مانند دست‌ها، پاها یا بدن، با عوارض جزئی همچون تورم، قرمزی و ناراحتی‌های خفیف در محل تزریق همراه است. این عوارض معمولاً به‌صورت موقت بوده و با گذشت زمان برطرف می‌شوند؛ اما اگر ژل ده سی سی روی صورت برای حجم دهی،کانتورینگ، زاویه سازی صورت و … تزریق شود، عوارض بسیار جدی‌تری مشاهده می‌شود. در این حالت، امکان ایجاد نکروز (مرگ بافتی) وجود دارد که می‌تواند تبعات و عوارض جبران‌ ناپذیری به دنبال داشته باشد.

تفاوت تزریق ژل و چربی

درحوزه زیبایی، تزریق چربی و ژل دو روش رایج برای بهبود ظاهر و حجم دهی بخش‌های مختلف بدن هستند. هریک از این دو روش، مزایا و معایب خاص خود را دارند که در این قسمت به بررسی و مقایسه آن‌ها می‌پردازیم:

مزایا تزریق چربی:

  1. تزریق چربی یک روش طبیعی است که با استفاده از چربی‌های خود فرد انجام می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که نتایج طولانی تر باقی بمانند.
  2. به این دلیل که از چربی‌های خود فرد استفاده می‌شود، این روش سازگاری بالایی با بدن دارد و احتمال بروز عوارض ناخواسته بسیار کم است.
  3. تزریق چربی نه تنها باعث حجم دهی پوست می‌شود؛ بلکه همچنین باعث تقویت و جوانسازی طبیعی پوست نیز می‌گردد.
  4. با این روش می‌توان میزان چربی تزریق‌شده را دقیقاً کنترل و متناسب با نیاز هر فرد تنظیم کرد.

معایب تزریق چربی:

  1. تزریق چربی نیازمند یک جراحی کوچک است که هزینه‌های بیشتری را در مقایسه با تزریق فیلر به همراه دارد.
  2. گاهی ممکن است بخشی از چربی تزریق‌ شده جذب بدن شود و نیاز به تزریق مجدد چربی وجود داشته باشد.

مزایا تزریق ژل:

  1. تزریق ژل یا فیلر روشی است که بدون نیاز به جراحی و به سرعت، نتایج مطلوب را به ارمغان می‌آورد.
  2. فیلرها می‌توانند برای تصحیح چین و چروک‌های بزرگتر و عمیق‌تر مورد استفاده قرار گیرند.
  3. تزریق ژل نسبت به تزریق چربی هزینه کمتری دارد و زمان کمتری برای انجام فرآیند نیاز است.

معایب تزریق ژل:

  1. نتایج تزریق فیلر موقتی هستند و برای حفظ آن‌ها نیاز به تزریق‌های مکرر در بازه‌های زمانی مشخص است.
  2. به دلیل موقتی‌ بودن نتایج تزریق ژل، ممکن است این نتایج در مدت زمان کوتاه تری از بین بروند.

در نهایت، انتخاب بین تزریق چربی و ژل به عوامل مختلفی از جمله نیاز، بودجه، ترجیحات شخصی و توصیه پزشک بستگی دارد. هر یک از این دو روش مزایا و معایب خاص خود را دارند که افراد باید با در نظر گرفتن همه جوانب، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنند.

جمع‌بندی

تزریق ژل و فیلر به‌ عنوان راهکارهای مؤثر و ایمن برای بهبود ظاهر و زیبایی چهره شناخته می‌شوند. شما می‌توانید با داشتن اطلاعات کافی و مشاوره با پزشکان متخصص، از این روش‌ها برای رسیدن به ظاهری جوان‌تر و زیباتر بهره ببرید.

مطالب بیشتر

لیزر NdYag

لیزر Nd Yag لیزر Nd Yag، مخفف Neodymium-doped Yttrium Aluminum…

لیزر کیوسوئیچ

لیزر کیوسوئیچ داشتن پوستی بی‌عیب و نقص امروزه آرزوی همه…

RF فرکشنال

RF فرکشنال RF فرکشنال یکی از روش‌های جوانسازی، کلاژن سازی…

لیزر موهای زائد IPL

لیزر IPL لیزر IPL یکی از روش‌های حذف موهای زائد…