کلینیک زیبایی دکتر مهتاب امینی
شوره سر عمدتاً با جداشدن پوستههای سفید و چرب از کف سر مشخص میشود که معمولاً در لابهلای موها و روی شانهها دیده میشود.با وجود اینکه درمان شوره سر ممکن است دشوار باشد اما راهکارهای مؤثری وجود دارند که میتوانند به کنترل و کاهش علائم این مشکل کمک کنند.
شوره سر یک اختلال شایع پوستی است که منجر به پوستهریزی و خارش در ناحیه سر میشود. اگرچه علت دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است، عوامل متعددی از جمله تولید بیش از حد چربی و حساسیت به قارچهای موجود در پوست میتوانند به بروز آن کمک کنند. این مشکل در افرادی که کمتر به شستوشوی منظم و شانه کردن موهای خود میپردازند بیشتر دیده میشود.
شوره زدن موها به ویژه در شرایط استرسزا و در فصول سرد سال که هوا خشکتر است،بیشتر رخ میدهد. سایر علائم مرتبط با شوره سر عبارتند از:
خیر، این عارضه مسری نبوده و از فردی به فرد دیگر سرایت نمیکند. حتی در صورت تماس مستقیم موهای شما با فردی که شوره سر دارد شما مبتلا نخواهید شد. بنابراین، نیازی به نگرانی در این باره وجود ندارد چون شورههای سر کاملاً غیرقابل انتقال هستند.
شوره در سر میتواند به دلایل متعددی ایجاد شود که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
این عوامل میتوانند به بروز و تشدید شوره موها کمک کنند. در صورتی که شوره سر شما قطع نمیشود، به متخصص پوست مراجعه کنید تا تجویزهای تخصصی از سوی پزشک صورت بگیرد.
وجود شوره در سر میتواند علاوه بر ناراحتیهای ظاهری، عوارض جدیتری نیز به همراه داشته باشد.
وجود شوره زیاد در سر میتواند به ریزش مو منجر شود. این ریزش مستقیماً ناشی از شوره نیست بلکه نتیجه خارش مداوم پوست سر است که به فولیکولهای مو آسیب میزند. این خارش مستمر و آسیبهای ناشی از آن میتوانند به تضعیف و ریزش مو منجر شوند.
یکی از شدیدترین عوارض شوره موها، عفونتهای چشمی است. بلفاریت، یا التهاب پلک چشم، یکی از عفونتهای رایج چشمی است که میتواند ناشی از شوره زدن سر باشد. علائم این عفونت شامل قرمزی، خارش، التهاب پلک و تشکیل پوستههایی شبیه شوره بر روی مژهها است. این عارضه میتواند باعث ناراحتی شدید و مشکلات بینایی شود؛بنابراین، توجه به بهداشت و درمان شوره اهمیت بالایی دارد.
شورههای موجود در سر میتوانند منجر به بروز پسوریازیس شوند؛ پسوریازیس نوعی بیماری پوستی التهابی است که بهصورت لکههای ضخیم قرمزرنگ و پوسته پوسته شدن پوست،در بدن ظاهر میشود. این بیماری میتواند بخشهای مختلفی از بدن را تحت تأثیر قرار داده و مشکلات زیادی ایجاد کند.
پوستههای ناشی از شورههای موجود در سر میتوانند منافذ پوست را مسدود کرده و موجب بروز جوش و آکنه روی پوست سر و صورت شوند. این مسدود شدن منافذ بهویژه در افرادی که پوست حساستری دارند میتواند با تشدید آکنه و سایر مشکلات پوستی همراه باشد.
شوره سر و خارش آن معمولاً قابل کنترل هستند. برای شوره خفیف، از شامپوی ملایم استفاده کنید. اگر مؤثر نبود شامپوی ضدشوره بزنید. شامپوهای ضدشوره با ترکیبات مختلفی در دسترس هستند که برای درمان شوره سر طراحی شدهاند.
برای جلوگیری از شورهزدن سر، رعایت نکات زیر میتواند بسیار مفید باشد:
مصرف روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب میتواند از شورهزدن موها جلوگیری کند. مصرف میوهها و سبزیجات آبدار را افزایش دهید و مصرف قهوه و چای را محدود کنید.
گنجاندن موادغذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، روی و ویتامین B6 در رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از شورهزدن موها کمک کند. موادغذایی مانند جوانه گندم، سبوس، گردو، جگر، فلفل، ماهی، سیبزمینی، بادامهندی، تخممرغ، زیتون و سبزیجات خام را در سبد غذایی خود قرار دهید. از خوردن غذاهای بسیار تند، شیرین و چرب دوری کنید.
خاراندن پوست سر میتواند باعث تحریک بیشتر و انتقال آلودگیها شود که این امر شوره را تشدید میکند.
برای افزایش تولید ویتامین D3 و تحریک تولید چربیهای سالم روی پوست، چند دقیقه در روز، در ساعات ابتدایی یا انتهایی روز، از نور خورشید استفاده کنید.
شستوشوی مو با شامپو به میزان مناسب برای حذف چربیهای اضافی لازم است اما زیادهروی در این کار میتواند پوست سر را تحریک کند.
استرس میتواند شوره موها را در برخی افراد تشدید کند. فعالیتهایی مانند پیادهروی و یوگا به کاهش استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
رفتن به فضای باز و قرارگرفتن در هوای تازه میتواند به کاهش تجمع چربی در پوست سر کمک کند.
ماساژ منظم پوست سر میتواند جریان خون را بهبود بخشیده و از شورهزدن موها جلوگیری کند.
موهای خود را وقتی کمی مرطوب هستند (نه خیس) برس بزنید. این کار را حداقل دو بار در روز انجام دهید تا چربیهای طبیعی بهطور یکنواخت روی موها توزیع شده و از تجمع آنها در قسمت ریشه جلوگیری شود.
شوره سر معمولاً یک مشکل جدی نیست و با استفاده از شامپو و رعایت بهداشت برطرف میشود. برای انتخاب بهترین شامپو ضد شوره یا در صورت ناکارآمد بودن آنها، به متخصصان پوست و مو مراجعه کنید. درمان تحت نظارت متخصص پوست به نتایج بهتری منجر خواهد شد.
لیزر Nd Yag لیزر Nd Yag، مخفف Neodymium-doped Yttrium Aluminum…
لیزر کیوسوئیچ داشتن پوستی بیعیب و نقص امروزه آرزوی همه…
RF فرکشنال RF فرکشنال یکی از روشهای جوانسازی، کلاژن سازی…
لیزر IPL لیزر IPL یکی از روشهای حذف موهای زائد…