کلینیک زیبایی دکتر مهتاب امینی

جستجو کردن
Close this search box.

لیزر موهای زائد IPL

لیزر IPL

لیزر IPL یکی از روش‌های حذف موهای زائد و برطرف کردن انواع عارضه‌های پوستی است که به دلیل کارایی موثر و چندگانه، مدت‌هاست که به‌عنوان یکی از روش‌های زیبایی پوست در سراسر جهان بکار می‌رود. لیزر موهای بدن با روش IPL می‌تواند نتیجه دائمی داشته باشد و در عین حال برای رفع بسیاری از مشکلات پوستی دیگر مورد استفاده قرار گیرد. اگر پوست روشن و موهای تیره‌ای دارید، کاندیدای خوبی برای حذف موهای زائد بدن خودتان با آی پی ال هستید.

لیزر موهای زائد IPL

تاریخچه لیزر موهای زائد IPL

اولین بار در سال 1990 اثبات شد که نور پالسی شدید آی پی ال به عنوان یک روش موثر برای رفع موهای زائد بدن کارایی دارد. در همان سال‌ها بود که دستگاه‌هایی با همین نام ساخته شدند. اولین دستگاهی که نور پالسی شدید ارسال می‌کرد در سال 1996 در ایالات متحده آمریکا برای درمان واریس و اختلالات عروقی تایید شد و پس از آن این دستگاه برای حذف موهای زائد بدن و رفع بسیاری از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار گرفت.

لیزر موهای زائد IPL چیست؟

لیزر موهای زائد IPL (Intense Pulsed Ligh) یکی از روش‌های حذف موهای زائد در بدن است که می‌تواند اثرات دائمی داشته باشد. در واقع این روش با وجود اینکه با نام لیزر شناخته می‌شود، اما لیزر نیست و از نور فشرده پالسی شدید تشکیل می‌شود. این نور می‌تواند توسط ملانین فولیکول‌های موی تیره جذب شود و آن‌ها را به فاز استراحت ببرد. به همین خاطر پس از انجام این روش، می‌توانید از پوستی صاف و بدون مو لذت ببرید.

برخلاف لیزرهای مختلف که نور را با طول موج مشخص به بدن ارسال می‌کنند، دستگاه IPL دارای طول موج مشخصی نیست و همزمان موج‌های مختلف را در هر پالس منتشر می‌کند. این به هدف قرار دادن رنگدانه‌ها در فولیکول‌های مو و حذف موهای زائد کمک بسیار زیادی می‌کند. برای انجام این روش و حذف موهای زائد، باید هر 4 الی 8 هفته یکبار و به مدت چند جلسه به مراکز زیبایی و کلینیک‌های لیزر مراجعه کنید.

مزایا لیزر موهای زائد با ای پی ال

لیزر موهای زائد با ای پی ال می‌تواند همزمان بسیاری از مشکلات پوستی افراد را نیز برطرف کند. در واقع افرادی که مشکلات پوستی دیگری دارند، می‌توانند این روش حذف موهای زائد را انتخاب کنند، تا به صورت همزمان از اثربخشی چند منظوره این نور پالسی شدید بهره‌مند شوند. از جمله مزایای مهم لیزر موهای زائد IPL می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • حذف موهای زائد بدن با حداقل درد
  • درمان لک‌های پوستی قهوه‌ای همزمان با حذف موهای زائد
  • کاهش قرمزی و رگ‌های عنکبوتی در بدن
  • دارای اثربخشی دائمی پس از چند جلسه درمانی
  • کاهش ضخامت موها و ایجاد بافت نرم روی پوست
  • قابل انجام با سرعت بسیار بالا
  • دارای زمان ریکاوری و بازیابی کوتاه و امکان بازگشتن به فعالیت‌های روتین روزانه پس از انجام
  • دارای قیمت ارزان‌تر نسبت به لیزر
  • دارای عوارض و خطرات بسیار محدود

معایب لیزر موهای زائد با ای پی ال

با وجود مزایای متنوع لیزر موهای زائد IPL می‌توان این روش درمانی را دارای نقاط ضعفی نیز دانست. برای حذف موهای زائد با این روش حتما باید فرد پوست روشن و دارای موهای تیره باشد، تا نور پالسی شدید بتواند توسط فولیکول‌های مو جذب شود. از این رو برای همه افراد نمی‌توان از این روش استفاده کرد. همچنین معمولا درمان با این روش کمی درد و سوزش به همراه دارد که می‌توان با استفاده از کرم‌های بی‌حسی قبل از درمان، درد را به حداقل رساند.

لیزر موهای زائد IPL

مقایسه حذف موهای زائد توسط دستگاه ای پی ال با لیزرهای پر توان الکساندرایت و دایود

برای حذف موهای زائد بدن، لیزر با طول موج الکساندرایت و دایود می‌تواند اثربخشی بیشتری نسبت به روش ای پی ال داشته باشد. اگرچه لیزر موهای زائد IPL حجم موهای زائد را به حداقل می‌رساند، اما لیزر موهای زائد با الکساندرایت و دایود اثربخشی بیشتری روی فولیکول‌های مو دارد. با این حال، مزیت نور پالسی شدید IPL در کارایی چندگانه‌ی آن در رفع سایر مشکلات پوستی است. لیزر الکساندرایت و دایود صرفا برای از بین بردن موهای زائد استفاده می‌شوند و اثربخشی دیگری ندارند.

کاربردهای ای پی ال برای مشکلات پوستی

لیزر موهای زائد IPL تنها یکی از کاربردهای اصلی این نور پالسی شدید است. در واقع، این نور پالسی شدید بیشتر روی پوست و مشکلات آن تاثیر دارد، تا فولیکول‌های مو. از این رو می‌توانید برای رفع بسیاری از مشکلات پوستی خودتان از ای پی ال استفاده کنید.

جوانسازی پوست

IPL به عنوان یکی از بهترین روش‌های درمان پیری پوست شناخته می‌شود. این درمان می‌تواند آسیب‌های ناشی از نور خورشید را به حداقل برساند و برای درمان کک و مک استفاده شود. همچنین نور پالسی شدید که به پوست تابانده می‌شود، می‌تواند ضایعات و رنگدانه‌های عروقی را مورد هدف قرار دهد و باعث تولید کلاژن و بهبود بافت پوست شود.

درمان آکنه

آکنه از جمله مشکلات شایع پوستی است که می‌تواند باعث ایجاد اسکار نیز شود. IPL باکتری‌های مولد آکنه را مورد هدف قرار می‌دهد. از این رو می‌تواند برای از بین بردن باکتری‌ها و کاهش التهاب مرتبط با آکنه مورد استفاده قرار گیرد.

درمان تغییر رنگ پوست

نور پالسی شدید IPL روی رنگ پوست تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت. به گونه‌ای که این نور توسط رنگدانه‌های پوست جذب می‌شود و تیرگی و کدری پوست را برطرف می‌کند. بنابراین، افرادی که به دلیل عدم مراقبت پوست و افزایش سن با پوست تیره مواجه شده‌اند، می‌توانند از IPL کمک بگیرند.

درمان اسکار و زخم‌های پوستی

نور پالسی شدید IPL می‌تواند برای کاهش اسکار در پوست و درمان آکنه استفاده شود. با تحریک به کلاژن‌سازی، بعد از چند جلسه درمان با ای پی ال، اسکار و زخم‌های پوستی نیز درمان خواهند شد. از این رو می‌توان برای کاهش اسکار و زخم‌های پوستی از IPL کمک گرفت.

درمان ضایعات عروقی

IPL دارای یک انرژی نور مشخص است که می‌تواند توسط رگ‌های خونی جذب شود و باعث محو شدن رگ‌های خونی کوچک از جمله رگ‌های عنکبوتی گردد. از این رو برای درمان بسیاری از ضایعات عروقی و واریس می‌توان از این روش کمک گرفت.

کاهش لکه‌های پوستی

دستگاه ای پی ال رنگدانه‌های اضافی پوست شما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و می‌تواند برای رفع مشکلات مختلفی از جمله لکه‌های خورشیدی، لکه‌های مرتبط با پیری و ملاسما مورد استفاده قرار گیرد. همچنین نور این دستگاه باعث می‌شود لکه‌های تیره پوستی به مرور زمان برطرف شوند و بتوان شاهد کاهش کک و مک پوستی بود.

کلاژن سازی بیشتر

لیزر موهای زائد IPL می‌تواند پوست را برای تولید کلاژن تحریک کند. از این رو استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست با کمک این نور چندین برابر بیشتر شده و پوست کمتر دچار عارضه چین و چروک می‌شود. برای داشتن ظاهر جوان‌تر می‌توانید چند جلسه IPL انجام دهید تا کم کم مشکلات ناشی از پیری زودرس پوست شما برطرف شوند.

نکات مهم قبل از انجام لیزر IPL برای رفع موی زائد

قبل از انجام لیزر موهای زائد IPL لازم است متخصص پوست شما را معاینه کند تا شرایط شما برای استفاده از این روش، بررسی گردد. اگر مشکلات پوستی همچون آکنه التهابی و اگزما دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است نیاز باشد برخی از فعالیت‌ها و داروها را تا دو هفته قبل از انجام این لیزر قطع کنید. شما می‌بایست از موارد زیر دوری کنید.

  • نور مستقیم خورشید
  • اپیلاسیون قبل از انجام لیزر
  • استفاده از لایه‌بردارهای شیمیایی
  • تزریق کلاژن قبل از لیزر
  • مصرف داروهایی که باعث افزایش خطر خونریزی می‌شوند مانند آسپرین و ایبوپروفن
  • مصرف کرم‌ها و محصولات حاوی ویتامین A

قبل از انجام لیزر موهای زائد IPL حتما باید موهای خودتان را به بهترین شکل شیو کنید. استفاده از اپلیدی یا روش‌هایی که باعث حذف ریشه‌های مو می‌شوند تا چند هفته قبل از انجام این لیزر ممنوع است. شما می‌توانید از تیغ یا بادی شیورها برای حذف موهای زائد بدن خودتان استفاده کنید.

در صورتی که درد و ناراحتی زیادی در حین لیزر احساس می‌کنید، می‌توانید قبل از شروع جلسه درمانی به نواحی مختلفی از بدن خودتان به ویژه بیکینی و زیر بغل کرم‌های بی حسی بزنید. معمولا 30 دقیقه زمان لازم است تا این کرم‌ها اثر خود را بگذارند.

مراقبت بعد از لیزر موهای زائد IPL

لیزر موهای زائد IPL با حداقل صدمه و ناراحتی برای پوست شما انجام می‌شود. با این حال ممکن است تا چند ساعت بعد از انجام این لیزر احساس آفتاب سوختگی و سوزش در پوست خودتان داشته باشید که جای نگرانی نیست و به مرور زمان برطرف می‌شود.

اگر احساس درد شما را کلافه کرده است، می‌توانید با کمپرس سرد درد را به حداقل برسانید. ممکن است برخی از لک‌های قهوه‌ای روی پوست شما به مدت چند روز تیره‌تر شوند، اما به مرور زمان و پس از گذشت یک هفته کاملا از بین می‌روند. در نهایت اگر بعد از لیزر با مشکلات جدی پوستی مواجه شدید، می‌توانید با پزشک در ارتباط باشید تا در صورت نیاز برای شما کرم یا محصولات مراقبتی مناسب تجویز شود.

دستگاه‌های لیزر خانگی و میزان اثربخشی آن‌ها

در سال‌های اخیر دستگاه‌های لیزر خانگی زیادی وارد بازار شده‌اند که افراد زیادی آن‌ها را خریداری کرده و در خانه استفاده می‌کنند. باید بدانید که دستگاه‌های لیزر خانگی به دلیل خروجی انرژی بسیار کمتر، طول موج‌های کوتاه‌تر و ویژگی‌های تکنولوژیکی محدود، نسبت به لیزرهای حرفه‌ای پر توان، کارایی بسیار کمتری دارند.

لیزرهای حرفه‌ای مانند لیزر الکساندرایت، لیزر دایود و لیزر Nd Yag، سطوح انرژی بالاتر و طول موج‌های دقیقی نسبت به لیزرهای خانگی ارائه می‌دهند که می‌توانند به عمق پوست نفوذ کرده و مشکلات را درمان کنند. آن‌ها همچنین تنظیمات پیشرفته و ویژگی‌های ایمنی گسترده‌ای دارند.

مطالب بیشتر

لیزر NdYag

لیزر Nd Yag لیزر Nd Yag، مخفف Neodymium-doped Yttrium Aluminum…

لیزر کیوسوئیچ

لیزر کیوسوئیچ داشتن پوستی بی‌عیب و نقص امروزه آرزوی همه…

RF فرکشنال

RF فرکشنال RF فرکشنال یکی از روش‌های جوانسازی، کلاژن سازی…

لیزر موهای زائد IPL

لیزر IPL لیزر IPL یکی از روش‌های حذف موهای زائد…