کلینیک زیبایی دکتر مهتاب امینی

جستجو کردن
Close this search box.

میکرودرم

میکرودرم ابریژن

روش‌‌های مختلفی برای حفظ شادابی و جوانسازی پوست وجود دارند که یکی از موثر‌ترین آن‌ها، میکرودرم ابریژن است. این تکنیک زیبایی از سال ۱۹۹۶ با تایید از سوی سازمان غذا و دارو آمریکا، به یک روش مرسوم در لایه برداری و به نوعی جوانسازی پوست در کلینیک‌های پوست و مو تبدیل شده است. اگر می‌خواهید با میکرودرم ابریژن، نحوه انجام، کاربرد و مزایای آن بیشتر آشنا شوید، لطفا در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.

میکرودرم ابریژن چیست؟

میکرودرم ابریژن روشی است که در آن با استفاده از یک دستگاه مخصوص مجهز به اپلیکاتور ساینده و کریستال‌های لایه‌بردارِ ریز (بی‌کربنات سدیم یا آلومینیوم اکسید)، پاکسازی پوست و لایه برداری سطحی انجام می‌شود. این کار موجب حذف پوست‌مرده‌ها و در نتیجه، از بین رفتن بسیاری از مشکلات پوستی مثل لک و تیرگی‌های پوستی، سبوم اضافی، جای جوش، اسکار و… می‌شود.

در این روش برای رسیدن به نتیجه مطلوب، در فواصل زمانی یک ماهه، به تعداد جلسات حداقل ۳ و حداکثر ۶ بار نیاز خواهید داشت. تعداد جلسات با توجه به نیاز پوستی شما، توسط متخصص پوست تعیین می‌شود.

میکرودرم

مکانیزم عملکرد میکرودرم ابریژن

درمان با میکرودرم ابریژن که یک تکنیک کم‌تهاجم است، تاثیرات بالایی روی جوانسازی پوست خواهد داشت. در این روش با استفاده از ابزار مخصوص که دارای ویژگی سایش حداقلی پوست است، به نوعی روی لایه سطحی پوست سمباده می‌کشند تا بافت سطحی پوست با از بین رفتن پوست‌ مرده‌ها تجدید شود.

درحقیقت، با استفاده از میکرودرم ابریژن و لایه برداری صورت، شاهد روشن شدن پوست، رفع لک‌های ناشی از افزایش سن یا بارداری و اسکار‌های خفیف می‌شویم. همچنین میکرودرم، تاثیر بالایی در صاف و هموار کردن پوست دارد، چرا که جوشهای سر سیاه و چربی اضافه و چروک خفیف پوست را از بین می‌برد و درنهایت یک پوست شاداب، جوان و درخشنده ایجاد می‌کند.

مراحل انجام میکرودرم

از آنجا که میکرودرم ابریژن، یک روش کم‌تهاجم در جوانسازی پوست است، باید زیر نظر متخصص پوست و مو انجام شود. برای انجام این تکنیکِ جوانسازی پوست، نیاز به بی‌حسی موضعی نیست.

در ابتدا، نیاز است شما روی تخت یا صندلی مخصوص دراز بکشید. سپس پزشک با استفاده از دستگاه میکرودرم در طی 15 تا 3۰ دقیقه، تمام لایه‌های سطحیِ مرده پوست را از بین می‌برد و به نوعی پوست را پاکسازی می‌کند. در نهایت برای جلوگیری از خشکی و التهاب ناشی از آن، از لوسیون‌ها یا کرم‌های آبرسان و مرطوب‌کننده‌های حاوی مواد مغذی روی پوست، استفاده می‌شود.

مزایای میکرودرم

به‌طور‌کلی، هدف اصلی از انجام میکرودرم ابریژن، پاکسازی پوست و حذف پوست مرده‌ها، جهت صاف و یکدست کردن پوست است. اما در کنار این فواید، میکرودرم از مزایای دیگری هم برخوردار است که در ادامه عنوان شده‌اند:

  • از بین بردن انواع لک‌های تیره که در اثر جوش، بارداری و افزایش سن به وجود آمده‌اند.
  • رفع ملاسما (نوع خاصی از لک پوستی که با ایجاد شرایط خاصی مانند مشکلات هورمونی ایجاد می‌شود.)
  • رفع جای زخم، جوش و اسکار.
  • از بین بردن سبوم اضافی پوست و کوچک کردن منافذ پوستی.
  • هموار و یکدست کردن پوست با حذف پوست مرده‌ها.
  • از بین بردن چین‌وچروک‌های جزئی و ظریف.

عوارض میکرودرم ابریژن

میکرودرم جزو روش‌های کم‌تهاجم در رفع مشکلات پوستی است که عوارض بسیار خفیفی بعد از آن مشاهده می‌کنیم. قرمزی، تورم خفیف، کبودی جزئی و پوسته پوسته شدن پوست از جمله عوارضی است که تا چند ساعت و نهایت تا ۳ روز بعد از انجام این روش، به طور کامل برطرف می‌شوند‌.

میکرودرم

کاربرد میکرودرم

میکرودرم برای تمام قسمت‌های پوست صورت و حتی بدن، برای رفع انواع مشکلات پوستی (لک، جای جوش، تیرگی پوست و…) کاربرد دارد. در نظر داشته باشید، در نواحی حساس پوست صورت مثل پوست نواحی زیر چشم، انجام میکرودرم باید با دقت بالایی صورت گیرد تا احتمال آسیب به پوست به حداقل برسد. دستگاه‌های میکرودرم انواع مختلفی دارند؛ برای پوست نواحی حساس معمولاً از دستگاه میکرودرم الماسی استفاده می‌شود.

 مراقبت‌های  قبل و بعد از انجام میکرودرم

برای اینکه نتایج مطلوب‌تری از انجام لایه برداری صورت با میکرودرم شاهد باشیم، باید به رعایت مراقبت‌های قبل و بعد این روش زیبایی، توجه کنیم:

مراقبت‌های قبل میکرودرم

  • سعی کنید، یک هفته پیش از انجام میکرودرم، از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب خودداری کنید.
  • اپیلاسیون و برنزه کردن، تا یک هفته قبل از این روش، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
  • ۳ روز قبل از میکرودرم ابریژن، استفاده از کرم‌ها و محصولات پوستی با خاصیت لایه‌برداری را متوقف کنید.

مراقبت‌های بعد میکرودرم

  • بهتر است تا ۲۴ ساعت بعد از انجام این روش، از شستن صورت خود پرهیز کنید.
  • برای رفع خشکی پوست باید تا یک هفته، روزانه دوبار از کرم مرطوب‌‌کننده روی پوست استفاده کنید.
  • استفاده از کرم‌های حاوی رتینول (مشتقات ویتامین A) برای کاهش عوارضی مثل التهاب و قرمزی پوست توصیه می‌شود.
  • در صورت مصرف دارو‌های ضد جوش تا ۲ روز بعد از انجام میکرودرم، مصرف آن‌ها را متوقف کنید.
  • در زمان بیرون رفتن، حتما از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید.
  • تا ۲ روز سعی کنید از هیچگونه مواد آرایشی روی پوست استفاده نکنید.
  • برای شستن صورت هرگز از آب گرم استفاده نکنید.
میکرودرم

میکرودرم برای چه کسانی مناسب است؟

این روش برای بیشتر افراد در سنین و رنگ پوست‌های مختلف قابل استفاده است. به‌طور‌کلی، درصورتی که فرد انواع مشکلات پوستی مثل چین‌وچروک خفیف، تیرگی پوست، آکنه، لک بارداری یا پیری، و منافذ باز پوستی داشته باشد، پزشک به احتمال زیاد در کنار دیگر تکنیک‌های زیبایی، روش میکرودرن ابریژن را توصیه می‌کند.

همچنین در نظر داشته باشید، درست است که محدودیت سنی برای انجام میکرودرم وجود ندارد، اما نتایج آن در رفع برخی از مشکلات پوستی که در اثر پیری ایجاد می‌شوند، مثل چین‌وچروک‌های عمیق، چشمگیر نخواهد بود.

میکرودرم برای چه کسانی مناسب نیست؟

این روش زیبایی، ممکن است برای برخی از افراد که پوست بسیار حساسی دارند و احتمال ایجاد زخم با انجام میکرودرم در آن‌ها بالا است، مناسب نباشد. افرادی که بیماری‌های ویروسی فعال مثل تبخال روی پوستشان دارند هم برای جلوگیری از گسترش عفونت، نباید میکرودرم ابریژن انجام دهند. همچنین کسانی که دارو‌های ضد آکنه مصرف می‌کنند، کاندیدای مناسب برای انجام این روش نیستند، چرا‌که احتمال ایجاد زخم روی پوست آن‌ها با میکرودرم، بالا است.

جمع‌بندی

میکرودرم ابریژن روشی موثر و در‌ عین حال، بدون عوارض در جوانسازی و زیبایی پوست است که می‌توان برای رفع انواع مشکلات پوستی مثل چروک‌های خفیف، لک و تیرگی‌های پوستی و … از آن استفاده کرد. از آنجا که این روش، یک تکنیک پزشکی در رفع مشکلات پوستی است، انجام آن باید توسط متخصص پوست و مو یا زیر نظر او صورت گیرد.

مطالب بیشتر

لیزر NdYag

لیزر Nd Yag لیزر Nd Yag، مخفف Neodymium-doped Yttrium Aluminum…

لیزر کیوسوئیچ

لیزر کیوسوئیچ داشتن پوستی بی‌عیب و نقص امروزه آرزوی همه…

RF فرکشنال

RF فرکشنال RF فرکشنال یکی از روش‌های جوانسازی، کلاژن سازی…

لیزر موهای زائد IPL

لیزر IPL لیزر IPL یکی از روش‌های حذف موهای زائد…