کلینیک زیبایی دکتر مهتاب امینی

جستجو کردن
Close this search box.

برداشت خال

برداشت خال

برداشت خال یکی از اقدامات مفید و کاربردی در حوزه زیبایی است که کمک زیادی به بهتر شدن ظاهر شما میکند و افراد مختلف می‌توانند آن را انتخاب کنند. با اینکه این روش موجب صاف و یکدست شدن پوست می‌شود و بعضی مشکلات پوستی را حل می‌کند، اما لازم است انواع خال را بشناسید و با عوارض احتمالی آن آشنا شوید. در این مطلب قصد داریم اطلاعات کاملی درباره معرفی انواع خال در اختیار شما قرار دهیم و شما را با خال‌هایی که مجاز به برداشتن آن هستید، آشنا کنیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

خال چیست و به چه دلیلی به وجود می‌آید؟ ​

خال یک نوع ضایعه‌ی پوستی است که در اندازه‌های ریز و درشت روی صورت و بدن ایجاد می‌شود. اگر کنجکاو هستید بدانید علت ایجاد خال چیست، باید بگوییم که نمی‌شود یک علت مشخص رانام برد. به طور معمول خال بر اثر تجمع سلول‌های تولید کننده رنگدانه ایجاد می‌شود و کسانی که پوستی سفید و روشن دارند، بیشتر از بقیه در معرض ایجاد خال هستند. ژنتیک، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، بالارفتن سن و مصرف برخی از داروها جزو عواملی هستند که در ایجاد انواع خال تاثیرگذارند و در نهایت میتوانند شما را به فکر برداشتن خال بیندازند.

انواع خال کدام است؟

پیش از آنکه به برداشتن خال فکر کنید، بهتر است انواع خال را بشناسید.

خال ملانوسیتی

خال ملانوسیتی یا Melanocytic nevus از بدو تولد با اندازه‌های ریز و درشت روی قسمت‌های تحتاتی پشت، روی کمر و ران‌ها رشد می‌کند. ممکن است اندازه این خال‌ها به قدری بزرگ شود که قسمتی از اندام را بگیرد یا روی آن مو رشد کند. اگر تصمیم گرفتید خال ملانوسیتی را بردارید، حتما باید این کار را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید تا درگیر عارضه‌های ناخوشایند نظیر سرطان پوست نشوید.

خال آبی

خال آبی که با نام Blue nevus شناخته می‌شود، لکه آبی پر رنگ و هم سطح پوست یا برجسته است. این نوع خال روی سر و گردن و صورت دیده می‌شود و ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد. بررسی بی‌خطر بودن یا احتمال بدخیم و سرطانی شدن این خال‌ها نیز بر عهده پزشک است.

خال‌های آتیپیکال یا غیر معمول

با اینکه خال‌ها به طور کلی عارضه خطرناکی ایجاد نمی‌کنند، اما باید همواره به شکل آن‌ها دقت داشته باشید. خال‌های آتیپیکال نسبت به خال‌های دیگر بیشتر مستعد سرطانی شدن هستند و بیشتر روی گردن و بالاتنه ایجاد می‌شوند. شکل ظاهری خا‌ل‌های آتیپیکال بزرگ‌تر از خال‌های معمولی است، حاشیه نامنظم دارند و با رنگ‌های مختلف مشکی، قهوه‌ای، قرمز و سفید مشاهده می‌شوند. کناره‌های این خال‌ها در پوست محو می‌شوند و سطح زبر و خشنی دارند. توصیه می‌کنیم این خال‌ها به صورت دوره‌ای توسط پزشک معاینه شود تا درباره سرطانی شدن آن نگرانی نداشته باشید.

خال گوشتی

 خال گوشتی یا Meaty spot  توموری خوش‌خیم و بدون درد است که از رشد خوشه‌ای سلول‌های پوستی ایجاد می‌شود و موجب ایجاد برآمدگی نرمی روی پوست می‌شود.  

خال ملانوسیتی
خال آبی
خال‌های آتیپیکال
خال گوشتی

علائم سرطانی شدن خال

مهم‌ترین نکته‌ای که درباره خال باید بدانید این است که به تغییر شکل آن غیر از زمان بارداری و دوران بلوغ حساس باشید. در صورتی که تغییر شکل خال تداوم داشته باشد یا با خونریزی، پوسته‌ پوسته شدن و دردناک شدن همراه است،لازم است فورا به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. سایر علائمی که احتمال سرطانی شدن خال را تشدید می‌کند شامل به‌هم خوردن تقارن خال، تغییر شکل حاشیه آن یا تغییر رنگ غیر عادی است. 

کدام خال‌ها قابل برداشتن است؟

ویژگی‌های ظاهری خال در برداشتن آن تاثیر دارد. در موارد زیر می‌توانید اقدام به برداشتن خال نمایید:

  • خال‌هایی که حاشیه نامنظم دارند.
  • خال‌هایی که یک یا چند نمای غیر معمول دارند.
  • خال‌هایی که رنگ غیر یکنواخت یا عدم تقارن ضایعه دارند.
  • خال‌هایی که اندازه‌ بزرگ‌تر از 7 میلی‌متر دارند.
  • خال‌هایی که در معرض اصطکاک یا تحریک مداوم هستند.
  • خال‌‌هایی که به مرور زمان تیره می‌شوند یا تغییر شکل می‌دهد.

البته برای برداشتن هر کدام از خال‌ها که جلوه ناخوشایندی دارند، باید اصول جراحی به دقت رعایت شود تا خطر جوشگاه به حداقل برسد و عارضه خطرناکی برای فرد ایجاد نشود.

روش‌های مختلف برداشتن خال

  • جراحی
  • تراشیدن خال
  • بیوپسی پانچ
  • کرایو تراپی
  • لیزر
  • پلاسما
  • روش RF سرجری

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال شامل چه مواردی است؟

  • با آب و صابون ملایم دو مرتبه در روز محل برداشتن خال را بشویید و خشک کنید.
  • تا دو هفته بعد از برداشت خال، محل آن را مالش ندهید یا نخارانید.
  • تا چند روز بعد از برداشتن خال از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده نکنید و پوست را تحریک نکنید.
  • در صورتی که پزشک برای جلوگیری از عفونت پماد یا کرم آنتی‌بیوتیک تجویز کرده، حتما به موقع‌ آن‌ها را مصرف کنید.
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید بعد از برداشت خال مضر است؛ اگر مجبور هستید از منزل خارج شوید، حتما از کرم ضد آفتاب با SPF 30 استفاده کنید.
  • در صورتی که با نشانه‌های غیر عادی نظیر قرمزی، درد، ترشحات چرکی و تورم بیش از حد روبرو شدید، فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید چون ممکن است این موارد نشانه عفونت باشد.

جمع بندی

خال از شایع‌ترین عارضه‌های پوستی است که بسیاری از افراد از برداشتن آن برای زیبایی و برخورداری از پوستی یکدست استقبال می‌کنند. در این مطلب سعی کردیم راهنمای دقیقی درباره انواع خال، مراقبت‌های بعد از برداشتن خال در اختیار شما قرار دهیم و شما را با ویژگی‌های خال سرطانی آشنا کنیم. امیدواریم این اطلاعات برایتان مفید باشد.

مطالب بیشتر

لیزر NdYag

لیزر Nd Yag لیزر Nd Yag، مخفف Neodymium-doped Yttrium Aluminum…

لیزر کیوسوئیچ

لیزر کیوسوئیچ داشتن پوستی بی‌عیب و نقص امروزه آرزوی همه…

RF فرکشنال

RF فرکشنال RF فرکشنال یکی از روش‌های جوانسازی، کلاژن سازی…

لیزر موهای زائد IPL

لیزر IPL لیزر IPL یکی از روش‌های حذف موهای زائد…